Trondheim Maraton

 

Trondheim Maraton arrangeres hver høst i trønderhovedstaden Trondheim. Løpet er Norges eldste maraton og har en historie som går tilbake til 1969, da det aller første løpet ble arrangert. Den gang het det Studentmaraton og ble organisert av studentforeningen på byens største universitet. Siden 1983 har det årlige løpet blitt arrangert under navnet Trondheim Maraton og det har gjennom årene vokst fra noen få hundre løpere til like over 4.500 løpere i 2017, og målet for 2018 er å bryte den magiske 5000-grensen. Selv om mange av byens studenter fortsatt deltar i løpet er det de siste årene Nidelv IL og Midt-Norge Sør Bedriftsidrettskrets som har stått for organiseringen av løpet.

 

Distanser

Trondheim maraton er en folkefest og alle har mulighet til å delta. Det hele starter med barnas minimaraton som arrangeres i samarbeid med Right To Play. Dette er løpet for de aller minste og deltakerne kan velge mellom en kort løype på 200 meter eller en lengre løype på 600 meter.

Begge løpene har start og mål på Nordre gate, midt i Trondheim sentrum.

 

5 Kilometer

Dette er det perfekte løpet for alle som er ny til maraton og løping men som uansett vil delta og kjenne på gleden av løping og konkurranse midt i Trondheim sentrum. Denne løypen er åpen for alle og man kan gå, jogge eller springe som om man har djevelen selv i hælene, det er helt opp til en selv. Løpet har ingen klassedeling, men det er tidtakning på alle deltakere i pulje en og to som er forbeholdt de som har planer om å løpe. Pulje tre er for dem som ønsker å ta det litt mer rolig og denne går uten tidtakning.

 

10 kilometer

10 kilometer er for deg som er vant med løping, men finner at et maraton er litt for langt, mens 5 kilometer blir i korteste laget. Har du litt erfaring fra løping og ønsker å måle krefter er dette et flott løp for deg. Hele løpet er lagt til sentrumsgatene i Trondheim.

 

Helmaraton for lag

Dette er en av de mest populære løpene under Trondheim maraton. Her er det åpent for familie, vennelag, idrettslag, bedriftslag og alle andre grupper som liker en god stafett. Løpet består av fire etapper og er på 10.55 kilometer. Etappene må løpes av ulike personer og her er klasser for både damer, herrer og en egen mix-klasse. Mix-klassen må bestå av lag med to damer og to menn.

 

Halvmaraton

Halvmaraton er et flott løp for alle som føler at et helt maraton er i meste laget. Det fine med et halvmaraton er at er langt nok til å virkelig få trent og gir en en god pekepinne på hva som kreves av trening om man skal ta turen opp i de øvre divisjoner. Løpet har tradisjonelt sett det største startfeltet, så her er du på ingen måte alene i din kamp mot klokken. Løpet passer meget bra for alle som har erfaring med løping og ønsker å utfordre seg selv.

Helmaraton

Helmaraton er ikke for de som er ny til løping som sport. Et helmaraton kjennetegnes som en av de ultimate utfordringene en kan utsette seg selv for. Her får man testet sine psykisk og fysisk egenskaper til det fulle. Løpet, som i stor grad går gjennom Trondheims sentrumsgater, er lagt opp med fire runder og man er underveis sikret godt med motivasjon fra tilskuere langs hele løypen. Er man en ivrig løper, er Norges eldste maraton noe man bare må ha på merittlisten sin. Løpet finner sted hver september, så hva venter du på? Det er bare å besøke trondheimmaraton.no hvor du finner link til påmelding.

Privacy Policy