Kom deg ut dagen på Rønningen

Kom deg ut dagen på Rønningen arrangeres av Trondheim Turistforening og er et åpent arrangement for alle som ønsker å delta. For deg som ikke er kjent med Rønningen, kan vi fortelle at det er et enorm uteområde og et naturlig knutepunkt for turer i og rundt Granåsen, Skogly og Smistad. På Rønningen finner du en stor hytte med kafe og matservering. Utendørs er det en rekke sittegrupper og en stor grillplass alle kan benytte seg av. Hytta, som har vært drevet av Trondheim Turistforening i over 80 år, tilbyr en stor parkeringsplass og er det perfekte stedet å starte en tur i Trondheims vakre natur. Herfra finner man kilometervis med stier og skiløyper. Hytta er åpen hele uken og i alle skolens ferier. Om du ikke har lyst til å bringe med deg egen niste, er du velkommen inn på hytta til en god kopp nytrukket kaffe. Vafler, kanelboller og hamburger til de minste er også på menyen. Hytta og anlegget rundt er selvsagt tilrettelagt for dem med rullestol og flere av spaserstiene i området kan lett utforskes med barn i vogn.

 

Kom deg ut dagen

Kom deg ut dagen handler om nettopp det; å komme seg ut og nyte godt av den formidable naturen Trondheimsmarka har å by på. Her er alle velkommen og man trenger på ingen måte være godt bevandret i friluftslivets veier. Alle ivrige turgåere, store og små, de med mye turerfaring og de med ingen turerfaring, ønskes velkommen. Dette er dagen hvor du kan få et innblikk i de muligheter som ligger her ute i skogen og bli kjent med nye mennesker som liker seg best i guds frie natur.

 

Hva skjer på kom deg ut dagen

I tillegg til turer på stiene rundt Rønningen vil det bli en rekke aktiviteter både ved hytta og ute i skogen. Ikke vær redd om du er ikke er en bevandret turgåer, her blir en rekke turer med guide og man kan velge å ta del på en lang eller kort tur. I tillegg blir det aktiviteter som lær å bygge en iglo, skilek for store og små, egen akebakke, gratis pinnebrød til alle i stor-lavvoen, skattejakt med walki-talkies, opplæring i bruk av skredsøker, prøving og testing av truger, trugeløpe for de voksne, natursti med premier for de minste og mye mye mer. Ansatte fra Trondheim Turistforening vil også være tilstede med egen informasjonsstand for alle som ønsker mer informasjon om det enorme tilbudet som er å finne i Trondheimsregionen. Aktivitetene starter klokken 12.00 og holder på til ca 16.00, men alle er selvsagt velkommen til å komme tidligere.

 

Ankomst

Av erfaring vet vi at kom deg ut dagen på Rønning er et populært arrangement og det blir fullt opp med besøkende. Derfor anbefaler vi at ikke alle benytter seg av parkeringsplassen på Smistad. Dette er den minste parkeringsplassen og blir ofte full tidlig på dagen. Vi anbefaler derfor at man prøver parkeringsplassene på Rønningen, Granåsen og Ringvoll. Alle disse plassene har også et godt kollektivt tilbud og er under 25 minutters gange fra hytta.

 

Om Trondheim Turistforening

Trondheim Turistforening er den største friluftslivsorganisasjon i Midt-Norge og har i dag over 21.000 medlemmer. Foreningen ble grunnlagt tilbake i 1887 og er en av de eldste turistforeningene i Norge. Siden 1901 har Trondheim Turistforening vært tilknyttet Den Norske Turistforening. Foreningens formål er å tilrettelegge for et aktivt, enkelt og naturvennlig friluftsliv for Norges innbyggere. Trondheim Turistforening har gjennom årene bygd opp et nettverk av hytter som fritt kan benyttes av alle som ønsker å komme seg ut trøndelags utmark. I tillegg til en lang rekke ubetjente hytter, kan man også besøke Schulzhytta, Gjevilvasshytta, Nedalshytta,  Trollheimshytta, Jøldalshytta og Storerikvollen som alle er betjente året rundt.

Privacy Policy